Projecten

In het voorjaar van 2021 hebben we de eerste bewoners van de 12 appartementen aan de Molslaan 139 mogen verwelkomen. Ons eerste project, is de ontwikkeling van 12 Circulaire appartementen; de transformatie van een bestaand schoolgebouw tot een drie-laags stadsblok met 4 woningen per laag. In het ontwerp bestaat de draagstructuur en dakconstructie geheel uit CLT wanden en vloeren. Bij een groot deel van de wanden en plafonds blijft deze houten constructie zichtbaar. Het hele project is 100% circulair! 

Met het ontwerp van Urban Climate Architect (UCA) zijn studio's voor young professionals gerealiseerd.

In het najaar van 2020 was in ongeveer 2,5 week de hoofdstructuur van het gebouw geplaatst, Vergeleken met een traditionele constructie betekent dit fors minder bouwtijd, wat ook voor het bouwen in de bestaande stad op een lastig toegankelijke locatie een groot voordeel is.

De startersappartementen worden verhuurd aan young professionals tussen de 18 en 28 jaar, voor maximaal 5 jaar, om de wooncarrière te stimuleren. Indien de bewoners na deze periode hun verblijf in reguliere sociale huurwoningen willen voortzetten, zal hun positie op de wachtlijst worden opgebouwd tijdens de residentie binnen de Molslaan. Dit betekent dat hun positie niet zal verzwakken op basis van residentie binnen dit appartement.

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier.